(16)

Falken fra Sparta

ljudbok


Conn Iggulden, kendt og elsket for sine bĂžger om CĂŠsar og Djengis Khan, er tilbage med en spĂŠndende fortĂŠlling om kampen om tronen i oldtidens Persien, om en hĂŠr mere frygtet end nogen anden og om soldaten og forfatteren Xenofons lange march for at lede grĂŠkerne ud af riget efter en blodig krig.

En konge bÞr have mere end én sÞn. DÞden kan komme, fÞr man ved af det, og i en sÄdan verden udfordrer en konge bÄde guder og fjender. Lever den fÞrste sÞn dog lÊnge nok til at blive en voksen mand, er de brÞdre, som var sÄ nÞdvendige i Ärene forinden, dem, der kan tage det hele fra ham.

Artaxerxes og Kyros er sÞnner af kong Dareios, der hersker over Persien. Da den gamle konge dÞr, trodser tronarvingen Artaxerxes det rÄd, han fik af sin far som ung dreng, og lader sin lillebror leve. Inden lÊnge udbryder der krig, og blodet flyder i brÞdrenes kamp om tronen.

Da stÞvet har lagt sig efter stridighederne, stÄr spartanerne, som har kÊmpet for Kyros, tilbage i hjertet af det enorme persiske rige omgivet af fjender, og det bliver op til den unge soldat Xenofon at lede de forhadte spartanere ud af Persien og hjem i sikkerhed i GrÊkenland. Men marchen er lang og farlig ...


UpplÀsare: Esben Hansen
LĂ€ngd: