(0)

Familien - En psykologibog

e-bok


Familien er pÄ godt og ondt det sted, vi for fÞrste gang lÊrer at knytte kontakt til andre mennesker. Vores forhold til familien har afgÞrende betydning for vores vilkÄr i verden og for vores evner til at skabe meningsfulde relationer senere i livet. Familien har altsÄ afgÞrende betydning for et menneskes liv, ogsÄ nÄr det ikke lÊngere er en del af familien.

Begrebet familie er i lĂžbende forandring. Der findes i dag nye typer af familier, og selv definitionen af kernefamilien forandres stadig. Bente Schwartz‘ bog belyser familiens store betydning for individet og samfundet og sĂŠtter fokus pĂ„ de forandringer, familien som institution har gennemgĂ„et i det tyvende Ă„rhundrede. Bogen er velegnet som undervisningsmateriale sĂ„vel som til selvstudium.

Den danske forfatter Bente Schwartz (f. 1946) stÄr bag en lang rÊkke bÞger og artikler om kÞn, ligestilling, familie og kulturmÞde. Bente Schwartz er oprindeligt uddannet skolelÊrer, og en del af hendes bÞger kan bruges i undervisning pÄ forskellige niveauer.