(0)

Fredenslund

e-bok


Vi er tilbage i midten af 1950’erne i et arbejderhjem. Vi fĂžlger Knud, fra han er fem Ă„r, til han flytter hjemmefra og kommer ud at tjene. Hjemmet er prĂŠget af druk, utroskab, slagsmĂ„l og en skĂždeslĂžs opdragelse af hjemmets mange bĂžrn. Vi fĂžlger Knuds bestrĂŠbelser pĂ„ at fĂ„ lidt anerkendelse i et hĂ„blĂžst socialt hjem, hvor de slĂ„ende argumenter lĂ„ og ulmede i overfladen. Et hjem, hvor man gik mere op i, pralede af, hvem der kunne drikke mest Ăžl og brĂŠndevin end at tage vare pĂ„ bĂžrnenes tarv. Vi fĂžlger Knuds besvĂŠrlige skolegang, der gav ham store udfordringer, de mange nederlag, mobberi og lussinger. Vi oplever ogsĂ„ en dreng, der trods stor modgang aldrig gav op, hans mĂžde med godhjertede mennesker, der gav ham troen pĂ„ et andet liv uden for hjemmet, og den store forandring, han oplevede, da han endelig flyttede hjemmefra.

Uddrag af bogen

Faderens tÄlmodighed var opbrugt, hvis han i det hele taget havde haft nogen. Moderens uheld og Knuds opsÊtsighed fik ham til at koge over. Han greb fat i Knuds trÞje, slÊbte ham omkring husets Þstre ende, forbi pumpen, gennem bryggers og kÞkken. Knud skreg allerede. Faderen satte sig i sofaen, tvang Knud hen over sine knÊ med maven nederst. Han holdt ham fast med den ene hÄnd, mens han tÊskede lÞs pÄ hans bagdel med den anden hÄnd. Knud skreg endnu hÞjere og forsÞgte at vride sig lÞs af faderens jerngreb, men forgÊves.

Om forfatteren

Knud Erik Larsen er fÞdt i TÄrs i 1950. Han tog en hÄndvÊrkeruddannelse som tÞmrer og senere en videregÄende uddannelse pÄ Byggeteknisk HÞjskole i Aarhus. Har dog arbejdet det meste af sit liv som tÞmrer i Vendsyssel. Fredenslund er hans debut.