(0)

Galathea vender hjem

ljudbok och e-bok


I 1950 begyndte Hakon Mielche og dr. Anton Fr. Bruun en ambitiÞs verdensomsejling pÄ ekspeditionsskibet Galathea. Hakon Mielche fungerede som kronikÞr og udgav hele tre bÞger om ekspeditionen.

Bind 3 fortÊller om den sidste etape af ekspeditionsskibet Galatheas rejse. Skibet sejler fra Adelaide i Australien og sejler forbi Stillehavets unikke koralÞer. BesÊtningen mÞder de gÊstfrie og smilende polynesiere og sÊtter sÄ kurs mod Amerika. Efter de har rundet Hawaii, gÄr turen naturligvis forbi Darwins Galapagos Øer, som er enhver havforskers drÞm. Endelig gÄr turen gennem Panamakanalen og tvÊrs over Atlanterhavet, fÞr det endelig sejler ind i KÞbenhavn, hvor venner og familie spÊndt venter pÄ dem.

Bþgerne om Galathea er skrevet i 1950‘erne og bruger til tider udtryk og vendinger, der kan virke stþdende og racistiske i dag. Dette er ikke udtryk for forlagets holdning.

Hakon Mielche (1904-1979) var en dansk journalist, eventyrer og forfatter. Han er bedst kendt for sine mange spÊndende bÞger om sine eventyrlige rejser rundt i den store verden, som han med stort litterÊrt talent tryllebinder lÊseren med. Under besÊttelsen mÄtte Hakon Mielche meget modvilligt blive i Danmark pÄ grund af udrejseforbuddet. Den tid udnyttede han til at skrive en rÊkke biografier samt en enkelt selvbiografi. Hakon Mielche var medlem af Eventyrernes Klub, og hans bÞger er blevet oversat til over 10 sprog.