(421)

Gasellit: Matka

ljudbok och e-bok


NeljÀ ystÀvystÀ, yksi bÀndi, yksi unelma.

Yhden Suomen suosituimman rap-ryhmÀn matka heidÀn itsensÀ kertomana.

Lukiokaverukset innostuvat freestyle-rapista ja alkavat tehdÀ musiikkia. Haaveissa siintÀÀ keikkaelÀmÀ. Intoa on, taitoa vÀhÀn vÀhemmÀn ja epÀvarmuuskin paistaa lÀpi. Yksi asia on silti varmaa: bÀndissÀ oleminen on parasta.

Vaikka vÀlillÀ riidellÀÀn, on pÀÀmÀÀrÀ yhteinen. Pian oma ÀÀni löytyy eikÀ kauankaan, kun Gasellit nousee listoille ja klubien ja festivaalien lavoille, ja JÀniksen vuosi, Imus, Muistanks mÀ vÀÀrin? tai MitÀ mÀ Malagas? löytÀvÀt kaikupohjaa.

Pekka Salmisen kuljettama tarina on rehellinen, maanlÀheinen ja samaistuttava - Gasellien nÀköinen bÀndikirja, mutta myös tarina ystÀvyydestÀ ja oman jutun löytÀmisestÀ.

Gasellit on vuonna 2008 perustettu rap-yhtye, joka yhdistÀÀ musiikissaan saumattomasti melodisen ja modernin rytmimusiikin sekÀ underground-rapin suorapuheisuuden. Sen edellinen levy Jano nousi listaykköseksi vuonna 2018 ja seuraavana vuonna Gasellit palkittiin Vuoden yhtye -Emmalla.

Pekka ”PĂ€kĂ€â€ Salminen on yksi Gasellien kolmesta MC:stĂ€. HĂ€n on aiemmin kirjoittanut romaanin SĂ€ maksat yhdessĂ€ Miikka ”HĂ€tĂ€-Miikka” Niirasen kanssa.


UpplÀsare: Pekka Salminen
LĂ€ngd: