(0)

Giftaffald

e-bok


Brandstiftelse, gift og dĂžd, det er ingredienserne i denne krimi. BrandvĂŠsnet rykker ud til en storbrand ved BallastbrĂŒcke ved fjorden i Flensburg. Det bliver hurtigt klart, at det drejer som om brandstiftelse, hvor efterforskerne finder giftigt affald. Da der ogsĂ„ bliver fundet to dĂžde i forbindelse med branden, overtager kriminalpolitiet i Flensburg sagen. Kort tid efter kĂžrer en kvindelig tysk bilist gennem grĂŠnsekontrollen fra Tyskland ind i Danmark, hvorved en soldat bliver hĂ„rdt kvĂŠstet. Nu kommer Hauptkommissar Frank Reuter og hans kvindelige danske kollega, politikommissĂŠr May-Britt Oldsen, pĂ„ banen. BĂ„de soldaten og bilisten ligger i koma. Imidlertid bliver der fundet dunke med tĂŠndvĂŠske i kvindens bil. Er hun viklet ind i en brandstiftelse?

I Flensburg kommer ejeren af de brÊndte huse, Bertram Jansen, i politiets sÞgelys. Han bliver varetÊgtsfÊngslet, da der er fare for modvirkning af sagens opklaring. Jansens forsvarsadvokat giver privatdetektiven Henrik Bargen til opgave at foretage en efterforskning. Han finder yderligere belastende indicier mod Jansen, men sÄ kommer miljÞaktivister ind i billedet. SpÊndende krimi med handling i Sydslesvig og SÞnderjylland.

Om forfatteren

Harald Jacobsen blev fÞdt i Nordfriesland (Tyskland) i 1960. Allerede i ungdomstiden lod han sig fascinere af spÊndende romaner. Efter forskellige jobs gennemgik han en uddannelse i kreativ skrivning. Siden 2006 har han fÄet udgivet flere kriminalromaner, overvejende med lokalt islÊt. Hans hovedperson, Frank Reuter, er gennemgÄende figur. Ideerne til romanerne kommer til forfatteren i idylliske omgivelser pÄ kanten af Naturparken Aukrug, hvor han bor sammen med sin hustru og to katte.