(0)

Hopeafasaani

e-bok


Nuoruuden kiihkoa, rakkautta ja myllertÀviÀ ajatuksia 1920-luvun HelsingissÀ.

Tarinan keskiössÀ on kolme ystÀvystÀ: Hertta on ÀlykÀs ja nokkela nuori nainen, joka viettÀÀ aikaa tansseissa ja ravintoloissa ystÀviensÀ kanssa. Mikko on rikastunut ja tuhlailevan luonteensa vuoksi vÀhitellen köyhtynyt hurmaava nuorimies, joka havittelee avioliittoa Hertan kanssa pÀÀstÀkseen kÀsiksi tÀmÀn isÀn rahoihin. Harri on tuntenut Hertan lapsesta saakka, rakastanut tÀtÀ pitkÀÀn, ja valmis odottamaan ettÀ ystÀvyys muuttuu rakkaudeksi.

Hertta on kuitenkin salannut molemmilta jotakin – hĂ€nen intohimonsa kauniita ja kalliita esineitĂ€ kohtaan on ajanut hĂ€net tekemÀÀn varkauksia. Kun Hertan mielen myllerrys ja salaa tekemĂ€t varkaudet alkavat tulla pĂ€ivĂ€nvaloon, on nuorten kaikkien katsottava toisiaan ja tuttua arkeaan uudella tavalla.

Aili Somersalo (1887–1957) oli rakastettu suomalainen kirjailija ja kÀÀntĂ€jĂ€, jonka laajaan tuotantoon kuuluu satuja sekĂ€ romaaneita niin nuorille kuin aikuisille. Somersalo sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon kahdesti, vuosina 1951 ja 1956, ja Topelius-palkinnon vuonna 1952.