(0)

Hvem myrdede Gilles Deleuze?

e-bok


Hvem myrdede Gilles Deleuze? er en roman om en mands besĂŠttelse af et selvmord.

Da en ung dansk mand mÞder den spanske forfatter Rodrigo i Barcelona, bliver han vidne til en firedages intens monolog om eksistensen og dens mulige grÊnser. Rodrigo gransker en bestemt filosofs selvmord med sÄdan en iver, som gjaldt det hans fremtidige livsbetingelser. Med Barcelona som baggrund udfoldes en lang rÊkke tanker om livet og dÞden, og om hvorvidt et liv mÄske ikke altid er vÊrd at leve.

Uddrag af bogen

Jeg fornemmer, at mere og mere af eksistensen sidder pÄ Death Row 
 Ja, det tÊnker jeg. Jeg sidder jo ikke her alene, vel? Hvis vi kunne, ville flertallet betale en eller anden for at leve deres liv. Alle har efterhÄnden mistet modet til at leve. Vi outsourcer mere og mere af vores liv. I gamle dage gad folk ikke passe deres egne bÞrn; i dag gider fÊrre og fÊrre at fÞde dem. Det gÞr ondt, du bliver tyk, du fÄr hÊngepatter. SÄ lad hellere en anden gÞre arbejdet. Det er lettere at spille pik end at gennemfÞre et forspil.

Om forfatteren

Finn Janning er ph.d., forfatter og filosof. Han har senest udgivet The Happiness of Burnout – The case of Jeppe Hein, Den gavmilde digter – Et essay om Jþrgen Leth og romanen Du er (ikke) min? Han bor i Barcelona.