(0)

Hvis du siger missetand: En samtale om musikken der har formet os

ljudbok


Mange af os har et varmt og nostalgisk forhold til den musik, der formede os i vores ungdom. Men hvad med barndommen? Hvor tit vender vi egentlig tilbage til den musik, som mÄske var den fÞrste vi mÞdte?

Musik er i dén grad en kulturel markÞr. Det er noget, der binder os sammen. I Danmark har forskellige bÞlger af bÞrnemusik vÊret sÄ markante, at man ud fra en persons fÞdselsÄr nÊsten med sikkerhed kan sige noget om, hvad der har lagret sig af musik i netop den person.

I dette afsnit af NĂŠste Side skal det handle om netop bĂžrnemusikken, og om nogle af de pionerer, der har vĂŠret med til forme soundtracket til vores barndom. Musikjournalist Espen Strunk har skrevet bogen 'NĂ„r man siger missetand' om netop bĂžrnemusikkens udvikling, og han er med i studiet for at hjĂŠlpe med at folde fortĂŠllingen ud.

VĂŠrt: Tommy Heisz

GĂŠst: Espen Strunk

Klip: Andreas Lindinger Saxild

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Livshistorier, sande beretninger og videnskabelige nybrud. Forfattere af fagbĂžger har virkeligheden mellem hĂŠnderne. De fortĂŠller om den verden, vi lever i pĂ„ godt og ondt – om det smukke og forunderlige og om det, der fĂ„r os til at grĂŠde og vĂŠmmes. I en rĂŠkke samtaler mĂžder Tommy Heisz forfattere, hvis bĂžger giver os et sĂŠrligt indblik i virkeligheden og gĂžr det muligt for os at forstĂ„ verden bedre.

Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang rĂŠkke bĂžger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "DĂždens Ă„rsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.


UpplÀsare: Tommy Heisz
LĂ€ngd: