(24)

Hvordan man redder en lemming

ljudbok och e-bok


Hans er en 67-Ă„rig nyskilt og fyringstruet biolog, der som de fleste pattedyr holder af at blive i sit habitat – i dette tilfĂŠlde lejligheden pĂ„ Frederiksberg med den grĂžnne lĂŠnestol. Han er stĂŠrkt optaget af sin potens, kvinden, han aldrig fik, og lemmingen, den vĂŠvre orangegule gnaver, som han elsker for dens mod til at blotte sine gule fortĂŠnder og skrige ad en meget stĂžrre fjende og for dens accept af sit enkle, ydmyge liv: Den spiser, formerer sig, undviger dĂžden. For sĂ„ vidt ligesom Hans.

Mens sneen smelter i de norske fjelde og truer lemmingens livsgrundlag, vikler fire fremmede og vidt forskellige mennesker (samt tre kéledyr og en hel del insekter) sig ind i Hans’ tilvérelse og forandrer den for altid.

Nikoline Werdelins debutroman HVORDAN MAN REDDER EN LEMMING er en morsom og melankolsk fortélling om de mindste og de stþrste kriser i menneskelivet og i verden. Om ensomhed, frihedstrang og mulighederne i det tilféldige mþde – og om valget mellem at blive i sin rede eller vove pelsen og flytte sig over store afstande for at overleve.


UpplÀsare: Tammi Øst

LĂ€ngd: