(0)

I hvis billede?

e-bok


"Hvordan er det for en mand af din slags, far, nÄr hans sÞn i den grad skuffer hans forventninger? HjÊlper dine religiÞse klicheer dig over chokket, eller findes der intet springbrÊt til de bÞjede hoveders overdrev for sÄdan en oplevelse?"

Hanne Kaufmanns hovedperson i "I hvis billede?" har bildt sine forÊldre ind, at han lÊser medicin, men i virkeligheden er han ansat hos firmaet A/S Comet. Det er fÞrst, da de pÊne forÊldre lÊser i avisen, at deres sÞn er blevet arresteret for svindel, at det gÄr op for dem, at han har lÞjet. I et langt brev, der er skiftevis medfÞlende og spottende, fortÊller sÞnnen sine forÊldre, hvad der har fÞrt ham af denne vej.

Hanne Kaufmann (1926-1997) blev fÞdt i Tyskland, men mÄtte i 1933 flygte fra nazisterne til Danmark pÄ grund af sin jÞdiske afstamning. I 1943 undslap hun igen nazisterne og nÄede denne gang til Sverige, hvor hun boede, indtil hun efter krigen kunne vende tilbage til Danmark, hvor hun opnÄede statsborgerskab.

Hanne Kaufmann debuterede som forfatter med romanen "Min vilje ske" og nÄede at udgive bÄde romaner, noveller og erindringer inden sin dÞd i Horsens i 1997.