(19)

Iqbal Farooq og den sorte pjerrot

ljudbok och e-bok


"Æh, hvad sĂ„ dĂ©r?

Det er da teorroristerne fra tv!", rÄber Sjoko fra 9. klasse, da han ser Iqbal og hans lillebror Tariq i skolegÄrden. Det er dagen efter det store brag, der fik jorden til at ryste under NÞrrebro. Iqbal har aldrig vÊret en Þrn til fysik, men med hjÊlp fra Tariq og noget gammelt viskelÊder, kontaktlim samt en hÄndfuld grannÄle kommer der alligevel mere fut i fysikforsÞget end egentlig planlagt. Eksplosionen kommer oven i kÞbet i tv-avisen, og mens livet gÄr sin vante gang hos familien Farooq hjemme i opgangen i BlÄgÄrdsgade, er skumle krÊfter mere end almindeligt interesserede i den formodede hemmelige eksplosionsformel. Da Iqbal og hans familie kort efter drager pÄ campingferie i Jylland i deres gamle Mazda og med et telt fra cirkus Benneweis i traileren, er de derfor i stÞrre fare, end de aner.

Man griner hĂžjt og lĂŠnge i selskab med familien Farooq i en tempofyldt, moderne rĂžverhistorie med masser af forviklinger. Serien har vundet adskillige priser, heriblandt Orla-prisen i 2008. BĂžgerne kan lĂŠses uafhĂŠngigt af hinanden.

Bogen er i þvrigt filmatiseret under titlen ‘Iqbal Farooq og den hemmelige opskrift’, med bl.a. Rasmus Bjerg og Andreas Bo.


UpplÀsare: Kim Henriksen
LĂ€ngd: