(0)

Kaninmassakren

ljudbok och e-bok


Da min datter var syv Ă„r gammel, ïŹk hendes hĂžjt elskede kanin, Pixi, unger. Et kuld pĂ„ fem dunede smĂ„. En dag, hvor hun gik ud for at se til de kĂŠre krĂŠ, lĂ„ de dĂžde pĂ„ jorden. Der var blod ud af munde, Ăžjne, Ăžrer, snudebor. En enkelt af ungerne havde overlevet massakren og lĂ„ gemt inderst i buret under halm og en vĂŠltet madskĂ„l, rystende.

Den fĂžlgende dag sendte jeg min hustru og vores datter og sĂžn med toget til Jylland. Da vi havde taget afsked pĂ„ perronen, sĂžgte jeg i retning af byens stĂžrste friluftsbutik, hvor jeg kĂžbte en kraftig jagtkniv med tilhĂžrende skinnebensspĂŠnde, stavlygte og latexhandsker samt ïŹre ruller isoleringstape.

Hadet, jeg dengang fĂžlte, var den stĂŠrkeste fĂžlelse, jeg nogensinde har oplevet. Den nĂŠststĂŠrkeste var trangen til at ïŹnde frem til gerningsmanden. Den tredjestĂŠrkeste var nok den uendelige og uforstĂ„elige lykke, der overvĂŠldede mig, da vores datter kom til verden.

Hjemme igen fordelte jeg mine indkÞb pÄ kÞkkenbordet. Jeg stillede mig hen ved vinduet, kiggede ud pÄ grÄvejret, knyttede nÊverne og tÊnkte: Nu er jeg vred.

KANINMASSAKREN er en novellesamling bestÄende af 10 noveller af forfatteren Jesper Wamsler.


UpplÀsare: Dan Schlosser

LĂ€ngd: