(0)

Karen Jeppe

e-bok


I dag huskes hun kun af fÄ, men den danske missionÊr og nÞdhjÊlpsarbejder Karen Vel Jeppe er intet mindre end en verdenshelt. Hun viede sit liv til at hjÊlpe armenierne, der gennem mange Är havde vÊret forfulgt af tyrkerne. FÞrst pÄ et bÞrnehjem i Urfa, siden under fÞrste verdenskrig, hvor hun reddede mange armeniere fra folkedrab, og sidst i en flygtningelejr i Aleppo, hvorfra hun ogsÄ reddede omkring 2000 armenske kvinder ud af en arabisk haremstilvÊrelse.

I denne biografi fortÊller Ingeborg Maria Sick den gribende historie om den danske kvinde, der ogsÄ er kendt som "Armeniernes moder". "Karen Jeppe", der udkom i 1936, er en forkortet udgave af "Pigen fra Danmark".

Ingeborg Maria Sick (1858-1951) var en dansk forfatter. Hun var Þkonomisk uafhÊngig og arbejdede i flere perioder af sit liv frivilligt som sygeplejerske i fattigkvartererne i KÞbenhavn, London og Paris. Hun var desuden stÊrkt religiÞs, hvilket hendes mange bÞger ogsÄ bÊrer prÊg af. Sick skrev bÄde romaner, noveller, digte, biografier og et enkelt skuespil. Hendes bÞger er oversat til flere sprog.