(0)

Kassen stemmer alle ugens dage

e-bok


Nina, Lone og Rebecca er kollegaer i supermarkedet AlkÞb. De er bÄde underlagt mÊnds vilje i hjemmet og pÄ arbejdspladsen. Nina kÊmper med en kontrollerende eksmand. Lones mand kan ikke lide, at hun har noget for sig selv. Den lidt yngre Rebecca kÊmper for at blive taget seriÞst af mÊnd. Deres chef JÞrgensen og kunderne i butikken hundser med dem, og lÞnnen er ovenikÞbet ussel. Men da der en dag kommer en Êldre skuespillerinde pÄ besÞg i butikken, forandrer alting sig. Skuespillerinden med den blÄ hat og den usÊdvanlige karisma fascinerer Nina, Lone og Rebecca, og de ender med at spise middag hos hende. Da hun efterfÞlgende findes dÞd, stÄr kassedamerne tilbage med indre rystelser. Pludselig stemmer alting ikke som sÊdvanligt. Den fastlÄste tilvÊrelse er blevet pÄvirket af en poetisk kraft.

"Kassen stemmer alle ugens dage" er en skildring af kvindeliv og kvindeskÊbner og ikke mindst af de samfundsnormer, som kvinder har vÊret og stadig er underlagt. I kampen mod de patriarkalske krÊfter, der styrer dem, opbygger kvinderne i romanen en fÊlles forstÄelse og solidaritet pÄ trods af deres forskelligheder.

"En poetisk lille roman, der siger noget om kvindens vilkÄr" - Inge M. Ejsing, LektÞrudtalelse

Lisbeth Bendixen (1923-2004) var en dansk forfatter og lyriker. Hun debuterede officielt som digter i 1958, da hun fik en rĂŠkke digte udgivet i tidsskriftet "Hvedekorn", men det var fĂžrst i 1975, da da hun vandt Politikens Kronikkonkurrence, at hun for alvor sprang ud som forfatter. rnSiden skrev Lisbeth Bendixen en rĂŠkke anmelderroste romaner, og hendes arbejde er flere gange blevet belĂžnnet med legater fra Statens Kunstfond.