(179)

Kiertoradalla: Vuosi avaruudessa

ljudbok och e-bok


Millaista on viettÀÀ vuosi avaruudessa?

Astronautti Scott Kellyn muistelmateos Kiertoradalla on kiehtova kertomus ihmisen tahdonvoimasta ja ihmeellisestĂ€ avaruudesta. LĂ€hde mukaan ainutlaatuiselle matkalle – huomaat pian ajattelevasi omasta maailmastasi eri tavalla kuin ennen.

Kapteeni Scott Kelly teki avaruusmatkailun historiaa ja vietti vuoden kansainvÀlisellÀ avaruusasemalla. NeljÀn avaruuslennon veteraani ja avaruudessa oleskelun ennÀtysmies on kokenut asioita, joita hyvin harva meistÀ tulee koskaan kohtaamaan. Millaista avaruudessa oli ja millaista oli palata takaisin maan pinnalle?

Kelly kuvaa avaruuselÀmÀn jÀnnittÀviÀ, arkipÀivÀisiÀ ja syvÀllisiÀ puolia omalla inhimillisellÀ ja huumorintajuisella tyylillÀÀn. HÀn kertoo avaruusmatkansa vaiheet kazakstanilaisesta avaruussatamasta kansainvÀliselle avaruusasemalle ISS:lle ja takaisin. Kellyn kokemuksista kÀy muun muassa ilmi, mitÀ avaruus tekee keholle, miltÀ tuntuu olla erossa lÀhimmistÀÀn, kuinka jatkuva yhteiselo pienessÀ tilassa kollegojen kanssa sujuu ja mitkÀ uhat voivat koitua miehistön jÀsenten tai koko avaruusaseman kohtaloksi.

Scott Kelly (s. 1964) on yhdysvaltalainen insinööri, lentÀjÀ ja astronautti. HÀn lensi ensimmÀisen avaruuslentonsa Discovery-sukkulalla 1999 ja osallistui sen lisÀksi kolmelle muulle avaruuslennolle. Kelly asuu nykyisin Houstonissa Teksasissa. Kiertoradalla ilmestyi USA:ssa lokakuussa 2017.


UpplÀsare: Toni Kamula
LĂ€ngd: