(24)

Kosmoksessa tavataan

ljudbok och e-bok


“Yksi vuoden 2017 unohtumattomimmista lukukokemuksista oli Jack Chengin kirjoittama Kosmoksessa tavataan. Itkin ja nauroin vuorotellen sitĂ€ lukiessani.” – Pauline von Dahl, kirjabloggari

Kosmoksessa tavataan on Jack Chengin ensimmÀinen kirja lapsille ja nuorille, mutta yhtÀ hyvin sen voi lukea aikuinenkin. Se kertoo 11-vuotiaasta Alex Petroskista, joka matkustaa Coloradosta New Mexicoon ja Las Vegasista Los Angelesiin ja tallentaa kaiken kokemansa kultaiseen iPodiin. HÀn aikoo lÀhettÀÀ sen avaruuteen aivan kuten hÀnen sankarinsa Carl Sagan vuonna 1977 lÀhetti Voyager-luotainten mukana maapallon ulkopuolisille Àlyllisille olennoille kultaisen ÀÀnilevyn, joka sisÀlsi mm. tervehdyksen 55 eri kielellÀ, valaiden ÀÀntelyÀ, rakastuneen naisen aivoaaltoja ja vastasyntyneen vauvan naurua.

Matkalla Alexille paljastuu salaisuuksia, jotka muuttavat hĂ€nen elĂ€mĂ€nsĂ€. Myös lukija oppii paljon terĂ€vĂ€stĂ€, intohimoisesta ja ajoittain sydĂ€ntĂ€ sĂ€rkevĂ€stĂ€ tarinasta – hyvĂ€ voi voittaa vaikeinakin aikoina ja odottamattomat tahot voivat antaa voimia muutokseen. Kosmoksessa tavataan on hieno osoitus pyyteettömĂ€n rakkauden ja anteeksiannon tĂ€rkeydestĂ€ maailmassa, joka on epĂ€reilu. Se muistuttaa lukijaa siitĂ€, ettĂ€ toivoaan ei koskaan saa heittÀÀ.

Jack Cheng on syntynyt Shanghaissa, kasvanut Michiganissa, asunut vuosikymmenen Brooklynissa ja asettunut lopulta Detroitiin. Cheng on aikaisemmin kirjoittanut romaanin These Days.