(32)

Kvantespring

ljudbok och e-bok


Vedkommende og bevÊgende roman, der kaster lys over alle de forskydninger og komplicerede fÞlelser af skyld, afmagt, kÊrlighed og frustration, der sker i en familie, nÄr den ene teenager dropper ud af gymnasiet og burer sig inde pÄ sit vÊrelse pÄ grund af angst, mens den anden fortsat har skole, venskaber, fester og endda en spirende forelskelse, der kalder.

Astrid og hendes storesÞster Cecilie gÄr begge i gymnasiet. Astrid burde nyde tiden i 1.g, og Cecilie burde glÊde sig til studentertid og sabbatÄr. Men Cecilie er syg med angst og har brug for mere og mere hjÊlp til at klare selv de mest basale ting. Hele familien er under stort pres, men selvom alle ofrer sig for at fÄ dagligdagen til at kÞre rundt, gÄr Cecilies liv bare mere og mere i stÄ. Astrid vil gÞre alt for sin skrÞbelige storesÞster, og den dÄrlige samvittighed over ikke at kunne hjÊlpe ligger som en konstant underlÊgningsmusik i alt hvad hun foretager sig. Men da Astrid forelsker sig, begynder livet at folde sig ud pÄ en ny mÄde. Pludselig ser hun sig selv og sin familie med nye Þjne. Men kan Cecilie holde til, at Astrid begynder at prioritere sig selv og fÞlger sine fÞlelser? Og kan man overhovedet blive sig selv uden at miste nogen eller noget undervejs?

’Kvantespring’ er fortĂŠllingen om de bittesmĂ„ bevĂŠgelser, der driver os lĂŠngere og lĂŠngere fra hinanden – eller tĂŠttere pĂ„. BevĂŠgelser der har kolossal indflydelse pĂ„ vores tilvĂŠrelse. Og som i sidste ende kan vĂŠre afgĂžrende for, om vi finder modet til at springe ud i livet.