(0)

Kvindeliv - samliv - menneskeliv

e-bok


Digtene i denne cyklus belyser en skĂŠbne uden sensationelt sĂŠrprĂŠg, en ganske almindelig gift, intellektuel kvindes livsskĂŠbne med glĂŠder og sorger. Hendes voksende kvindebevidsthed fungerer i samlivet og gĂžr kvindeliv til menneskeliv, og derigennem beskriver digtsamlingen en stor livssammenhĂŠng, som rammer dybt ned i mange kvinders fĂŠlleserfaringer.

StÊrkt sansede situationer i disse digte trÊnger sig ind pÄ lÊseren og sÊtter sig i bevidstheden.

Bogen har et klart budskab til bÄde kvinder og mÊnd.

Eva Sloth Carlsen (1925-2009) skrev magisterkonferens i Almindelig og Sammenlignende Litteratur og underviste gennem mange Ă„r i dansk og fransk pĂ„ AurehĂžj Gymnasium. Hun havde en novelle i Politiken allerede i 1947, men der gik mange Ă„r, fĂžr hun egentlig debuterede som skĂžnlitterĂŠr forfatter. I 1962 udgav hun "De litterĂŠre genrer" efterfulgt af to andre faglitterĂŠre bĂžger, og i 1983 kom sĂ„ digtsamlingen "Kvindeliv – samliv – menneskeliv".

"En bog som denne betyder mere for kvindesagen end rabiate, rĂždstrĂžmpevĂŠrker. For det fĂžrste er den intelligent – og det luner altid, for det andet er den afbalanceret, og for det tredje beskriver den pĂ„ overbevisende mĂ„de en udvikling, ikke blot hos et menneske, men i et samliv, som er blevet til fĂŠlles menneskeliv." – Jens Henneberg, Aalborg Stiftstidende