(0)

Land under : roman om en forbrydelse

ljudbok och e-bok


Ude i det nordfrisiske Vadehav sydvest for den danske grÊnse ligger de flade halliger, som ensomt sejlende Þer. PÄ Hallig Graf bliver en kunstnerkoloni centrum for en forbrydelse. Den nyligt oprettede specialenhed, der skal assistere politiet i den dansk-tyske grÊnseregion, sender kriminalassistent Siv Callesen og hendes kollega Erk Jessen ud pÄ Halligen.

Kunstnerne ligger tilsyneladende i konflikt med bÄde de lokale og sig selv. Da en storm sÊtter ind, mÄ Siv og Erk forsÞge at opklare forbrydelsen uden assistance fra fastlandet. De Äbne vidder lukkes af mÞrke, vind og vand. Mobiltelefonerne virker ikke og det skaber en uhyggelig atmosfÊre og klaustrofobien trÊnger sig pÄ.

Tine Enger fortÊller historien om kunstnerisk ambition, selvrealisering og kunstsyn. Hvor langt vil man gÄ i kunstens tjeneste? Vil vi ikke alle forsvare vores livs handlinger?

En Hallig er noget helt unikt i verden. Det findes kun i Nordfrislands Vadehav. Det er ikke en Ăž, som man ellers skulle tro, men en form for sandbanke dannet naturligt af blandt andet marskjord fra fastlandet.

Halliger er ikke inddÊmmede af store diger, og tidevandet kan oversvÞmme grÊsningsarealerne rundt om varfterne. Varfterne er kÊmpehÞje, som er menneskeskabt af enorme mÊngder jord. Alle husene ligger pÄ de her kunstige hÞje, som beskytter dem mod tidevand og stormflod.