(1)

Leonardos univers

ljudbok och e-bok


2019 er 500-Äret for Leonardo da Vincis dÞd og interessen for renÊssancegeniet er vakt pÄny. Videnskabshistorikeren Carl Henrik Koch har tidligere skrevet roste biografier om tÊnkere som Pascal og Spinoza, og dette er kronen pÄ et livslangt vÊrk.

RenÊssancemennesket Leonardo da Vinci er til stadighed en gÄde og inspirationskilde for mange. I én og samme person forenede han et virke som kunstner, som videnskabsmand og som filosof. Han efterlod sig vÊrker som Mona Lisa og Den sidste nadver, banebrydende studier i den menneskelige anatomi og skitser til nogle af det 19. og 20. Ärhundredes store opfindelser sÄsom cyklen og flyvemaskinen.

Carl Henrik Koch, som har forsket i filosofiens og videnskabens historie gennem en menneskesalder, giver i Da Vincis univers et stÊrkt portrÊt af universalgeniet Leonardo da Vinci. SÄledes fÞjes endnu en perle til rÊkken af anmelderroste biografier om store europÊiske tÊnkere fra Kochs hÄnd.

Carl Henrik Koch (f. 1938) er dr. phil.og fhv. docent ved KĂžbenhavns Universitet i filosofi og videnskabshistorie. Han har bidraget til en rĂŠkke filosofihistoriske vĂŠrker, herunder hovedvĂŠrket Den danske filosofis historie (med Steen Ebbesen).


UpplÀsare: Paul Becker
LĂ€ngd: