(2)

Lilja muuttaa maailmalle

ljudbok och e-bok


MiltÀ muutto maapallon toiselle puolelle tuntuu?

HerkkÀ kuvakirja kertoo lapsen tunteista ja kysymyksistÀ muutoksen keskellÀ.

Lilja ei ole koskaan kÀynyt kauempana kuin mummolassa, kun Àiti ja isÀ ilmoittavat, ettÀ heidÀn perheensÀ muuttaa Kiinaan. Se herÀttÀÀ suuria kysymyksiÀ. NÀkeekö Lilja mummoa enÀÀ koskaan? LöytÀÀkö hÀn uusia kavereita ja miten hÀn oppii vierasta kieltÀ? Ensin Kiinassa kaikki tuntuu kummalliselta, puistossa ihmiset lenkkeilevÀt takaperin ja aamupalaksi syödÀÀn nyyttejÀ. Mutta sitten Lilja tapaa Liun, ja uuden ystÀvÀn kanssa Kiinaan muutosta tuleekin suuri seikkailu!

Lotta-Sofia Saahkon kirjoittama ja Mira Malliuksen kuvittama tarina kuvaa tarkkanÀköisesti lapsen ajatuksia suuressa elÀmÀnmuutoksessa. Alun jÀnnitys ja suru voi vaihtua ilon tunteisiin juuri kun sitÀ vÀhiten odottaa!

Lotta-Sofia Saahko (FM) on viettÀnyt lapsuutensa maapallon eri puolilla, mm. Saksassa, Puolassa ja Kiinassa, ja hÀn tietÀÀ miten vaikealta ajatus ulkomaille muutosta voi tuntua. TÀmÀn kirjan hÀn kirjoitti vastatakseen sekÀ muuttavien lasten ettÀ heidÀn vanhempiensa kiperimpiin kysymyksiin. Lilja muuttaa maailmalle on hÀnen kahdeksas kirjansa.

Mira Mallius on kuvittaja ja lastenkirjailija, jonka kuvituksia nÀkee niin korteissa ja kalentereissa kuin monissa lastenkirjoissakin. Mallius rakastaa piirtÀmistÀ, koskettavia tarinoita ja suuria seikkailuja. HÀn on kuvittanut parikymmentÀ kirjaa.