(0)

Liv og breve. Bind 3

e-bok


Charles Darwin er en af verdenshistoriens mest kendte og indflydelsesrige videnskabsmÊnd. "Liv og breve" er udgivet af hans sÞn Francis Darwin og gengiver foruden en lang rÊkke af den store videnskabsmands breve biografiske tekster om bÄde Charles Darwin selv og hans slÊgt.

I tredje del af "Liv og Breve" fÄr vi blandt andet et indblik i Charles Darwins korrespondance omkring vÊrket "Dyrs og planters afartning" i tiden 1863-1866. Charles Darwin skriver sammen med en rÊkke andre af tidens mest indflydelsesrige videnskabsmÊnd, og brevene tegner et spÊndende billede af det videnskabelige miljÞ i den vestlige verden i anden halvdel af 1800-tallet.

Charles Darwin (1809-1882) var en engelsk naturforsker og geolog, hvis bog "Arternes oprindelse" fra 1859 er et af de mest indflydelsesrige vÊrker inden for naturvidenskaben. Under sin femÄrige rejse med forskningsskibet HMS Beagle gjorde Charles Darwin mange forskellige iagttagelser om bÄde plante- og dyrearter samt deres geologiske fordeling. Det var blandt andet disse observationer, der fÞrte til udviklingen af evolutionsteorien om, at alle arter stammede fra en fÊlles forfader, og at den bedst egnede overlevede. Charles Darwin betragtes endnu den dag i dag som en af historiens stÞrste og vigtigste videnskabsfolk.