(0)

Love Me Do

ljudbok och e-bok


”Er det ikke historien om dig? At du glemmer at vande og fortélle dem, du omgiver dig med, hvor smukke de er?”

SÄdan siger en stemme i Morten Sabroe. Han vil vÊre et godt menneske, gÞre noget for andre, men da han bor pÄ det luksuriÞse Bowery Hotel i New York med sin kone Do, begÄr han sit livs fejltagelse: Han gÄr ind i en elevator. Han, der lider voldsomt af klaustrofobi!

Mens panikken fylder ham, ser han elevatordĂžren glide i. Ude af sig selv trykker han pĂ„ en knap. Elevatoren kĂžrer – og sĂŠtter sig fast. I fire en halv time er den angste forfatter spĂŠrret inde. Da han endelig bliver reddet ud af to brandmĂŠnd, er han ikke lĂŠngere den samme. Han er et menneske i truende oplĂžsning. Han klamrer sig til livet og til sin kone. Men Do bĂŠrer pĂ„ en hemmelighed. Efter at have truet hotellet med sagsanlĂŠg for sin mands indespĂŠrring og forhandlet sig til et millionbelĂžb i dollars – som hun ikke fortĂŠller ham om – begynder hun pĂ„ en rejse, der fĂžrer hende tilbage til sin fortrĂŠngte fortid. Hvad skete der de tre Ă„r, hun boede i Californien, tre Ă„r hun ikke har fortalt nogen om?

IndespÊrringen i elevatoren sÊtter sit dybe prÊg pÄ parrets ophold i New York. Romanen fÞlger deres oplevelser, der antager mytiske dimensioner, og er med tilbage i Danmark, hvor Morten kÊmper for at blive det gode menneske, han ved, han er, samtidig med at han forsÞger at skrive sin store roman om Europa fÊrdig.

Forfatteren Morten Sabroe bevĂŠger sig inciterende i spĂŠndingsfeltet mellem lys og mĂžrke, drĂžm og virkelighed i sin roman, der fĂŠngsler med prĂŠcist og favnende sprog og med livsbetragtninger om kĂŠrlighed, alderdom, ĂŠgteskab og identitet. Det er en stĂŠrk eksistentiel og spĂŠndingsdrevet fortĂŠlling, der lĂŠner sig op ad Du som er i himlen.

Morten Sabroe (f.1947). Journalist og forfatter. Har skrevet for skiftende dagblade, bl.a. Information og Politiken, inden han blev fuldtidsforfatter.


UpplÀsare: Morten Sabroe

LĂ€ngd: