(132)

Luonnoton kuolema: Cherringhamin mysteerit 21

ljudbok och e-bok


Luonnonkauniille paikalle Cherringhamin ulkopuolelle on suunnitteilla jÀttikokoinen supermarket, ja koko kylÀ nousee vastustamaan sitÀ. Sitten luonnonsuojelijoiden johtohahmo Sam Lewis kuolee, ja rakennushanke tuntuu menevÀn lÀpi. Voiko olla, ettÀ hankkeen vastustaminen ja Samin kuolema liittyivÀt toisiinsa? Kun Jack ja Sarah alkavat tutkia tapausta, he saavat huomata, ettÀ se mikÀ nÀytti onnettomuudelta, olikin todellisuudessa mitÀ luonnottomin kuolema.

Cherringham on uudenlainen, kiireisenkin ihmisen elÀmÀÀn mahtuva brittilÀinen rikossarja. Sarjan osat ovat samaan pikkukaupunkiin sijoittuvia itsenÀisiÀ, noin 120 sivun mittaisia tarinoita, jotka julkaistaan vain e-kirjoina ja ÀÀnikirjoina.

YksinhuoltajaÀiti Sarah Edwards on palannut avioeron jÀlkeen Lontoosta kotikaupunkiinsa Cherringhamiin, ja pelkÀÀ tylsistyvÀnsÀ siellÀ kuoliaaksi. HÀn ystÀvystyy entisen newyorkilaisen rikospoliisin Jack Brennanin kanssa, joka on hakeutunut vaimonsa kuoleman jÀlkeen englantilaisen maalaisidyllin rauhaan. Pian Sarah ja Jack saavat huomata, ettÀ leppoisan pikkukaupungin kulisseissa tapahtuu kaikenlaista hÀmÀrÀperÀistÀ, ja sen myötÀ heidÀn elÀmÀnsÀ muuttuu paljon kiinnostavammaksi.

Matthew Costello asuu Yhdysvalloissa ja on kirjoittanut lukuisia menestysromaaneja, kuten Vacation (2011), Home (2014) ja Beneath Still Waters (1989), josta on tehty myös elokuva. HÀn on ollut kÀsikirjoittajana Disney Channelilla, BBC:llÀ ja SyFy:ssÀ ja on lisÀksi suunnitellut kymmeniÀ myyntitilastojen kÀrkipaikkapelejÀ, kuten kriitikoidenkin arvostama The 7th Guest, Doom 3, Rage ja Pirates of the Caribbean.

Neil Richards on työskennellyt tuottajana ja kÀsikirjoittajana televisiossa ja elokuvissa, muun muassa BBC:llÀ, DisneyllÀ ja Channel 4:llÀ, ja on kerÀnnyt urallaan lukuisia Bafta-ehdokkuuksia. LisÀksi hÀn on kÀsikirjoittanut yli 20 videopeliÀ, kuten Da Vinci Code ja Starship Titanic, kirjoittanut yhdessÀ Douglas Adamsin kanssa ja kiertÀÀ maailmaa opettamassa digitaalista tarinankerrontaa.

Yhteistyö New Yorkissa asuvan Matt Costellon kanssa alkoi jo 1990-luvun lopulla, ja he ovat kirjoittaneet yhdessÀ tv-sarjoja monen tunnin edestÀ. Cherringhamin mysteerit on heidÀn ensimmÀinen yhdessÀ kirjoittamansa rikossarja.


UpplÀsare: Markus Niemi
LĂ€ngd: