(0)

Miksi aivot sanovat ei : Opi uusi tapa ajatella

e-bok


Tunteilla on ylivalta inhimillisessÀ kÀyttÀytymisessÀ. Aivojen tapa toimia ei ole ensisijaisesti ajattelu, vaan muistiin ja tunteisiin perustuva reagointi kyllÀ/ei - kaavan mukaisesti. Kun meitÀ kohtaa uusi asia, aivomme sanovat EI.

Kulttuurissamme arvostetaan kriittistÀ ajattelua, ja kielteisyys nÀhdÀÀn voimalliseksi keinoksi saada totuus selville. KriittisestÀ ajattelusta kuitenkin puuttuvat luovat ja muotoilevat ainesosat, jotka ovat tarpeen kÀytÀessÀ kÀsiksi ongelmiin.

Uudenlaisen ajattelun avulla voimme pÀÀstÀ eroon kaavamaisista reagointitavoista. Kun opimme havainnoimaan omaa kÀyttÀytymistÀmme, voimme ymmÀrtÀÀ itseÀmme ja myös muuttuvaa maailmaa ympÀrillÀmme.

Markku Lappalainen on kerÀnnyt avuksemme alan tÀrkeintÀ kansainvÀlistÀ tutkimustietoa (jota tarjoavat mm. lateraaliajattelun kehittÀjÀ Eduard de Bono, aivotutkimuksen uranuurtaja Antonio Damasio ja tunneÀlyn pioneeri David Goleman) ja kehittÀnyt sen varaan rakentuvaa uutta ja innostavaa tapaa ajatella.

NÀkökulman vaihtaminen mahdollistaa monet tÀrkeÀt asiat pÀivittÀisessÀ elÀmÀssÀ kuten huumorin, luovuuden ja positiivisen tavan selvitÀ pÀivÀn ongelmista.