(0)

Min ven Jonas

ljudbok och e-bok


Juleaften 1980 findes en smuk, ung kvinde dÞd pÄ et hotel i den norske provinsby Lillehammer. Pigen kommer ikke fra de kanter, og ingen aner, hvem hun er.

Politiets efterforskning, ledet af en kriminalkommissÊr i kÞrestol, fÞrer hurtigt til flere spÞrgsmÄl end svar om pigens fortid, hvad hun dÞde af, og hvori relationen til hotellets gÄdefulde danske tjener egentlig bestod.

Som efterforskningen skrider frem lÊrer kriminalkommissÊren, som har sine egne spÞgelser at slÄs med, om to unge menneskers usandsynlige mÞde. Om Jonas, der forsÞger at undslippe sin fars kvÊlende forventninger, og Carolina, som flygtede til det fjerne Danmark fra diktaturet i hjemlandet Paraguay.

18 Ă„r senere tager Jonas, der nu bor i Burma, sammen med sin datter tilbage til Skandinavien for at gense, hvor det alt sammen skete.

"Min ven Jonas" er en roman om ungdom, venskab, flugt og om troen pÄ at kunne gÞre en forskel i en kompliceret verden.

LektĂžrudtalelse af Line Hoffgaard.

Citater fra anmeldelse:

Forfatteren "har et fint sprog og lĂŠseren udfordres af de mange fortĂŠllersprog. MiljĂžet i Lillehammer og Dagfinn som hovedperson er interessant."

Romanen berĂžrer temaer som "venskab, skĂŠbne og livsvalg, flugt, hjĂŠlpsomhed, nĂŠstekĂŠrlighed og at gĂžre en forskel for andre."

Jens Lindberg (f. 1983) arbejder med sÄrbare grupper og har tidligere boet i Asien og Norge. "Min ven Jonas" er hans debutroman.


UpplÀsare: Mikkel Schou
LĂ€ngd: