(3)

Mord og mandariner

ljudbok och e-bok


Den dÞde har jakken omvendt pÄ, bukserne vender den forkerte vej, det samme gÞr skjorten og vesten, vÊrelset er endevendt. Ellery Queen har aldrig set noget lignende, og ingen synes at vide, hvem den dÞde er. Kun at vedkommende fÄ timer tidligere henvendte sig til forlÊgger Donald Kirk. Kirk er leder af Mandarin Press, det fÞrende forlag for udenlandsk litteratur, og desuden passioneret frimÊrkesamler: For ham og andre i toppen af virksomheden findes der ganske enkelt ikke noget smukkere end et sjÊldent frimÊrke.

Umiddelbart ligner mordet en gal mands vĂŠrk, men Ellery Queen opdager, at jernspidserne fra to afrikanske spyd rager op over den dĂždes jakkekrave. Instinktivt ved han, at det er her og i forlagets mĂžrke

hemmeligheder, nĂžglen til mordet skal findes. Men hemmelighederne er af livsfarlig karakter.

Ellery Queen er fiktiv detektiv – og pseudonym for de amerikanske fétre Manfred B. Lee og Frederic Dannay, der sammen udgav en lang rékke opsigtsvékkende kriminalromaner. Sammen med Agatha Christie og John Dickson Carr anses de for at vére de helt store klassiske forfattere fra krimigenrens guldalder. Navnet Ellery Queen er ligesom Sherlock Holmes blevet et kvalitetsmérke for genren.


UpplÀsare: JÞrgen Weel
LĂ€ngd: