(0)

Narrativ ledelsespraksis

e-bok


Denne bog klÊder lederen pÄ til at kunne mÞde og afhjÊlpe de personlige problemer og vanskeligheder medarbejderen oplever og samtidig at spotte de ÞnskvÊrdige handlinger det enkelte menneske ogsÄ foretager sig. Bogen viser veje til, at der bÄde sker en anerkendelse af problemer og samtidig skabes et fundament for udvikling og forandring i de samtaler og interaktioner lederen er en del af.

Den narrative praksis er udviklet i terapeutiske sammenhÊnge, men har vist sig yderst relevant for andre professionelle som arbejder i organisatoriske sammenhÊnge. Denne bog skaber sÄledes broen fra narrativ terapi til narrativ ledelsespraksis. Bogen gÞr det muligt for lederen at bruge det forandringspotentiale der ligger i den narrative praksis i personaleledelsen til at skabe udvikling og resultater for medarbejdere.

Bogen er bygget op omkring konkrete samtaletekniske greb – kaldet samtalekort – og via konkrete eksempler fra lederen Mads’ daglige ledelsessituationer vises vejen til den praktiske anvendelse af narrativ ledelsespraksis. Den narrative ledelses samtalekort er guidelines til, hvordan lederen kan styre samtaler intentionelt, sĂ„ medarbejderen stĂžttes i sin opgavelĂžsning og der skabes en sammenhĂŠng mellem strategi, personlige vĂŠrdier, handlinger og ’outcome’ i virksomheden.