(6)

Neroja vai mielipuolia

e-bok


Markus Hotakainen esittelee kirjassaan joukon tieteilijöitÀ, joista ei koulussa kerrota kaikkea.

Tieteen historia ei ole aina niin suoraviivaista kuin annetaan ymmÀrtÀÀ. Joskus tunnustetuilla tieteen isillÀ on pimeÀ puolensa, ja joskus hulluimpienkin propellihattujen ajatuksissa on perÀÀ.

Markus Hotakaisen teoksessa esitellÀÀn mm. Isaac Newton, joka fysiikan tutkimuksen ohella oli intohimoinen alkemisti, Nikola Tesla, joka yritti kehittÀÀ langatonta sÀhköÀ, alkoholin nimennyt Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheim eli Paracelsus sekÀ Marsin kanavista ja silloista yksityiskohtaisia piirroksia havaintojensa perusteella laatinut tohtori, professori Leo Brenner, joka myöhemmin paljasti, ettei hÀn ollut tohtori, professori eikÀ Leo Brenner, vaan itse asiassa kreivi Spiridon Gopcevic TriestestÀ. Hotakaisen kÀsittelyssÀ tieteen historia on yhtÀ aikaa hillittömÀn hauskaa erittÀin valaisevaa.

Markus Hotakainen on tietokirjailija ja tiedetoimittaja, joka on erikoistunut tÀhtitieteeseen ja avaruustutkimukseen. HÀn on kirjoittanut laajalti lehtiin ja verkkoon tiedeaiheista sekÀ julkaissut lukuisia kirjoja. NiistÀ laajimman lukijajoukon lienee saavuttanut Mars-kirja, joka on julkaistu myös Yhdysvalloissa.