(0)

Omerta

e-bok


Den tidligere mafialeder Don Raymonde Aprile bliver skudt ned uden for kirken efter sit barnebarns konfirmation. Hans rystede bÞrn og bÞrnebÞrn mÄ se den gamle mand forblÞde for Þjnene af dem. Ingen fatter hvorfor. Nok har hans bÞrn haft mistanke om faderens kriminelle fortid og grundlaget for den gigantiske familieformue, men Aprile har altid holdt den nÊre familie udenfor og gjort sine tre bÞrn til respektable borgere med fornemme uddannelser. Kun hans adopterede nevÞ Astorre synes at vide, hvad der skal gÞres.

Astorre, der pĂ„ overfladen er en almindelig makaroniimportĂžr i USA, er nemlig i al hemmelighed blevet trĂŠnet til at overtage og beskytte Don Apriles forretninger og bĂžrn. Men vil Astorre opgive sit luksusliv? Og er han i stand til at lĂžfte arven efter Don Aprile og tage den hĂŠvn, der rettelig tilkommer den store Don’s hĂ„ndlangere?

Bogen blev oprindeligt udgivet i 2000. Denne danske oversĂŠttelse blev oprindeligt udgivet i 2004.

Mario Puzo (1920-1999) var en amerikansk romanforfatter, hvis bĂžger ofte skildrer Amerikas kriminelle underverden og bagsiden af den amerikanske drĂžm. Blandt hans vĂŠrker er den udĂždelige klassiker "The Godfather" fra 1961 (da. 1971), som blev filmatiseret under samme navn med Francis Ford Coppola som instruktĂžr og Mario Puzo selv som manuskriptforfatter.