(65)

Paikka auringossa

ljudbok


ViiltÀvÀn hauska romaani keski-ikÀistymisestÀ ja nuorten jalkoihin jÀÀmisestÀ

Vappu Helander on työskennellyt television ajankohtaisohjelmien toimittajana jo kymmenkunta vuotta. Kun kaunis ja nuori radiotoimittaja kiipeÀÀ kokeneempien kollegoidensa ohi ja ottaa halutun juontajan paikan kaikkien nenÀn edestÀ, Vapussa herÀÀ terÀvÀkielinen kateus. Uudet tunteet kirvoittavat kuitenkin pohtimaan omaa elÀmÀÀ toden teolla: työ kyllÀstyttÀÀ ja kaukosuhdekin tuntuu menettÀneen kipinÀnsÀ. Avannossa kyynisyys hellittÀÀ edes hetkeksi, ja jÀisen veden ÀÀrellÀ voi onneksi törmÀtÀ kahdeksankymppiseen Irjaan, jolla on jakaa elÀmÀnkokemusta Vapullekin.

Paikka auringossa on terÀvÀllÀ ironialla ja purevalla huumorilla maustettu romaani vanhenemisesta, elÀmÀnvalinnoista ja niiden kohtaamisesta. Se aloittaa kolmiosaisen sarjan omapÀisestÀ ja sanavalmiista televisiotoimittaja Vappu Helanderista.

Regina Rask on kirjailija ja pitkÀn linjan toimittaja YLE:llÀ. HÀn on työskennellyt sekÀ juontajana ettÀ toimittajana useissa ajankohtaisohjelmissa ja uutistoimituksissa. Nykyisin hÀn on toimittajana Puoli SeitsemÀn -ohjelmassa. Kirjoittajana Rask on tunnettu nasevasta ja ÀlykkÀÀstÀ huumoristaan. HÀneltÀ on ilmestynyt kaikkiaan seitsemÀn romaania ja yksi tietokirja.