(0)

Personlig magnetisme. Charmens udvikllng

e-bok


”Begrebet ’personlig magnetisme’ mĂžder vi ofte i vore dage i moderne psykologi, det kan muligvis siges at det ikke er sĂŠrlig heldig valgt; men det foreligger nu engang og dĂŠkker derfor dette emne, der omhandler den fĂžlelsesbetonede tankes bevidsthedsfelter og personlighedens udnyttelse af fĂžlelsesenergiernes dobbelte udtryksmĂ„de i sympati og antipati.”

Sophus J. Nervils bog fra 1924 indeholder en lang rĂŠkke Ăžvelser, der kan bruges til at styrke ens charme og tiltrĂŠkningskraft over for andre mennesker. Bogen tager udgangspunkt i et Ăžstligt menneskesyn og fortĂŠller blandt andet om forestillingsevnen og Ăžnsket som selvstĂŠndige magtfaktorer, om hvordan charmen udvikles, og hvordan Ăžjet kan trĂŠnes til at hjĂŠlpe en i retning af det, man Ăžnsker.

Sophus J. Nervil (1874-1941) var en dansk billedhugger og forfatter, der skrev en lang rĂŠkke bĂžger om yoga og okkultisme. Han var uddannet billedhugger pĂ„ Kunstakademiet og vandt stor anerkendelse for sine statuer og modtog blandt andet priser fra Akademiet og legater fra Hielmstierne-Rosencrone og Ronges fonden. Sophus J. Nervil fik stor interesse for Østens mystik og de asiatiske religioner, der i 1880’erne vakte stor interesse i Europa. Han skrev blandt andet bĂžgerne Ӂndelig og legemlig trĂŠning” og ”Tankens magt” om disse emner.