(0)

Pisken eller guleroden?

e-bok


""Hvis man kan sÊtte bÞrn i verden, kan man ogsÄ opdrage dem" lyder det ofte. Men det er lettere sagt end gjort. Virkeligheden er ganske anderledes og stiller os ofte i situationer, hvor vi kommer i tvivl eller fÞler os afmÊgtige. Og sÄ sker det, at vi bruger magt over for bÞrn."

BÞrneopdragelse kan foregÄ pÄ mange forskellige mÄder, og det er ikke altid, at det, der er mest effektivt her og nu, er det bedste for barnet i det lange lÞb. Bent Hougaards bog fra 1993 er fuld af rÄd til forÊldre, der stÄr med den nÊsten uoverkommelige opgave at opdrage bÞrn i 2-7-Ärsalderen. Bogen fortÊller om nogle af forÊldres store frustrationer og dilemmaer og byder pÄ forslag til, hvordan de bedst kan lÞses.

Bent Hougaard er en dansk psykolog og forfatter. Han er oprindeligt uddannet skolelĂŠrer samt cand.pĂŠd.psych. og autoriseret psykolog. Han stĂ„r bag en lang rĂŠkke bĂžger om bĂžrnepsykologi og hans begreb "curling-forĂŠlder" har vĂŠret en vigtig del af debatten om bĂžrneopdragelse i 2000’erne og 2010’erne.