(0)

Rakkerpakhuset

e-bok


Rakkerpakhuset er en kollektivroman fra 1950’erne om beboerne i den lille by Ålestrand, om en rigdom af skĂŠbner og smĂ„ kĂ„r. Et stĂŠrkt tidsbillede og en rĂžrende og grum roman, der hele tiden har humoren med sig.

Folkene i Rakkerpakhuset deler lokum i opgangen, mens deres fortid, drÞmme og skÊbner flettes ind i hinanden. I hvert kapitel fÞlger vi én person fra hver lejlighed i huset: Vidunderbarnet Kirsten og hendes enfoldige far, der i et anfald af religiÞst vanvid fÄr Þdelagt datterens violin. Den heroiske lÊrling Jens-Ole, som giver hustrumishandleren Kurt tÞrt pÄ. Johan Bertelsen, der stadig leder efter den hÄnd, Gestapo huggede af i skoven. Akkompagneret af timeslagene fra det tilsyneladende allestedsnÊrvÊrende bornholmerur, rejser lÊseren for et dÞgn tilbage i tiden. Til et stykke Danmark, som eksisterede for ikke sÄ lÊnge siden, men som nÊsten er glemt.

”Det er en bog med klare og skarpe former, hvori livet viser sig uden at vére fremhévet eller forstþrret. Det er social realisme af fineste karat.”

- Jens Henneberg, Nordjyske

”Det er stĂŠrk lĂŠsning. Med enkle streger fĂ„r Haller tegnet en rĂŠkke varme, hĂ„ndholdte portrĂŠtter af ensomhed og druk, lykke og liderlighed, incest og vold, rod og redelighed.”

- Liselotte Weimer, Weekendavisen