(0)

Rasmus ved fronten

e-bok


EfterÄr 1863. Der er stor utilfredshed i SÞnderjylland og i HertugdÞmmerne Slesvig og Holsten, hvor danskere og tyskere er uenige om, hvilket land de skal tilhÞre. Imens kÊmper den danske regering for at finde en fredelig lÞsning med det tyske rige, men da det ikke lykkes, er krigen pludselig uundgÄelig. Jens Kulsvier, der er for gammel til at vÊre soldat, og JÞrgen, der er for ung, befinder sig i grÊnselandet, og her finder de andre mÄder at kÊmpe for den danske sag pÄ.

Niels K. Kristensens tre bÞger "Rasmus ved fronten", "Rasmus i kamp" og "Rasmus ved DybbÞl" handler om krigen i 1864. Vi fÞlger Jens Kulsvier og JÞrgen, sÞn af Pastor Back, som kommer til at spille en vÊsentlig rolle i mÄnederne op til og under krigen, der kostede Danmark en stor del af SÞnderjylland.

Niels K. Kristensen (1859-1924) arbejdede i mange Är som skolelÊrer og bidrog i den forbindelse med artikler og informationer til diverse hÄndbÞger og tidsskrifter inden for lÊrerfaget. I 1899 debuterede han som forfatter med bÞrnebogen "En dreng fra `64", som han sidenhen fulgte op med en romanserie om den unge dreng Rasmus og hans oplevelser i krigsÄrene 1848-1850.