(40)

Saakelin satanen

ljudbok


Saakelin satanen on hersyvĂ€n hauska, jĂ€nnittĂ€vĂ€ ja helppolukuinen teini-ikĂ€isille suunnattu nuortenromaani. Samaistuttava tarina kertoo siitĂ€, mikĂ€ elĂ€mĂ€ssĂ€ on oikeasti tĂ€rkeÀÀ – vaikka sen sitten joutuisikin löytĂ€mÀÀn vaikeimman kautta.

Uuno asuu ÀitinsÀ ja pikkuveljensÀ kanssa pienellÀ PyhÀharjun paikkakunnalla. KevÀÀllÀ hÀn lopettelee yhdeksÀttÀ luokkaa, etsii kesÀtöitÀ, vÀlttelee kiusaajia ja uneksii tyttökaverista. Uunon elÀmÀ on tasaisen tylsÀÀ tai ihan paskaa, vÀhÀn pÀivÀstÀ riippuen.

YllÀttÀen Uuno tempautuu mukaan tapahtumasarjaan, josta ulospÀÀsy tuntuu mahdottomalta. Lopulta ollaan siinÀ pisteessÀ, ettÀ Uunolla on kolme tuntia aikaa valmistella ja toteuttaa lÀhikaupan ryöstö yhdessÀ omaperÀisen kaverinsa Heikkisen kanssa. Ja kaiken lisÀksi hÀn joutuu olemaan samaan aikaan lapsenvahtina pikkuveljelleen.

Mikko With (s. 1971) on Limingassa asuva isÀ, filosofian maisteri ja johtamisen ammattilainen. HÀneltÀ on aikaisemmin ilmestynyt paljon huomiota ja positiivista palautetta saanut elÀmÀkerrallinen teos Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta (Myllylahti, 2019).


UpplÀsare: Antti Jaakola
LĂ€ngd: