(70)

Sakset tyynyn alla

ljudbok och e-bok


JÀnnitystÀ ja sydÀmentykytyksiÀ Salome Virran seurassa

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen taidemysteerissÀ Sakset tyynyn alla murhien jÀljet johtavat Frederick Elwellin maalauksen kautta Belgiaan, keskelle kiihkeintÀ maailmansotaa.

Salome kuulee yhdenillan ihastukseltaan Antwerpenissa tehdyistÀ oudoista murhista, joissa uhrin rintaan on isketty saksilla kuva Frederick Elwellin maalauksesta vuodelta 1942. Tapaus vetÀÀ Salomea puoleensa magneetin tavoin. Miksi murhaaja on kÀyttÀnyt juuri tÀtÀ kuvaa? Kuka on Elwellin mallina istunut kaunis nainen?

Vuonna 1942 Antwerpen on saksalaisten miehittÀmÀ. Kaunis ompelijatar Margot kÀy salaista kirjeenvaihtoa vihollista maan alle paenneen sulhasensa kanssa. Toimeentulo on niukkaa, eikÀ asiakkaita ole varaa valita. Nuori, yksinÀinen nainen on helppo saalis natsiupseereille. Tai niin voisi luulla.

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen dekkarisarjassa hurmaava mutta omapÀinen dokumenttiohjaaja Salome Virta sotkeutuu rikostapauksiin, jotka kiertyvÀt upeiden taideteosten ympÀrille. Sakset tyynyn alla -kirjassa Salome joutuu tutkimuksissaan jÀlleen vaarallisille vesille, eikÀ tilannetta helpota yhtÀÀn se, ettÀ hÀnen omat ihmissuhteensa ovat taas kerran salomemaisesti solmussa.


UpplÀsare: Elisa Salo
LĂ€ngd: