(0)

Selvbiografi

ljudbok och e-bok


Som statsmand, videnskabsmand, opfinder og Founding Father stÄr Benjamin Franklin som en central figur i Amerika og i oplysningstiden. Selvbiografi en er Franklins absolutte mestervÊrk og betragtes i dag som en klassiker i Verdenslitteraturhistorien.

Franklins selvbiografi blev egentlig skrevet til sÞnnen William og var ment som en guide til livet. Den er et livskraftigt vidnesbyrd om et unikt og begivenhedsrigt liv. Det er bÄde fortÊllingen om en nations fÞdsel og en elementÊrt spÊndende udviklingshistorie.

I 1723, som 17-Ă„rig, stikker den unge Benjamin Franklin af hjemmefra. Han havner i Philadelphia – bogstaveligt talt uden en Ăžre pĂ„ lommen. Her grundlĂŠgger han sit bogtrykkeri og avisen Pennsylvania Gazette og opbygger sin formue. Han er en rig mand fĂžr han nĂ„r de 30. Dette er fortĂŠllingen om hans utrĂŠttelige arbejde bĂ„de i forretningslivet og i samfundets tjeneste som politiker og opfinder.

Benjamin Franklin (1706-1790) selvlĂŠrt journalist, forfatter, videnskabsmand, politiker, diplomat, revolutionsleder, universitetsgrundlĂŠgger, opfinder, Founding Father, bogtrykker, borgerretsforkĂŠmper, statsmand, avisudgiver, biblioteksgrundlĂŠgger, brandvĂŠrnsstifter, ambassadĂžr, postmester, drageflyver, atlet, brevskriver, kemiker, humorist, filosof og Pennsylvanias prĂŠsident.


UpplÀsare: Ole Rabendorf
LĂ€ngd: