(0)

Serenade

e-bok


SERENADE er fortĂŠllingen om den amerikanske sanger John Sharp, der med et kun sparsomt spansk ordforrĂ„d forsĂžger at begĂ„ sig i Mexico, hvor han opholder sig fordi stemmen – og dermed sangkarrieren – har svigtet ham i USA. MĂždet med den betagende Juana Montes giver imidlertid Sharp mulighed for at genoptage karrieren i Hollywood og New York. Her forstyrres den skrĂžbelige orden, som John og Juana opbygger sammen, af dirigenten Winston Hawes pludselige tilbagekomst i Sharps liv.

JAMES MALLAHAN CAIN (1892-1977), amerikansk forfatter og en af hovedskikkelserne bag den hĂ„rdkogte litteratur, der opstod i 1920’ernes og 30’ernes USA og tĂŠller forfattere som Dashiell Hammett og Raymond Chandler.

Cain fik sit litterÊre gennembrud med debutromanen Postbuddet ringer altid to gange fra 1934, med en rammende skildring af menneskets mÞrke sider. Cain forargede sin samtid med tabuer i alle afskygninger. Han lod sÄledes én af sine mandlige hovedpersoner optrÊde som biseksuel og udforskede i sine romaner dybt kontroversielle temaer som seksuel besÊttelse og grÊnselÞs vold.