(0)

Simpukoiden soitto

ljudbok och e-bok


ElÀmÀn ja kuoleman tulet

Sarah Larkin Tulikukka-sukusaagan toinen osa Simpukoiden soitto vie lukijansa takaisin 1800-luvun Uuteen-Seelantiin, kahden suvun dramaattisten vaiheiden keskelle.

Uusi-Seelanti vuonna 1863. On kulunut kaksikymmentÀ vuotta siitÀ, kun Ida Lange saapui Saksasta maapallon toiselle puolen toteuttamaan unelmaansa ja tutustui sielunsisareensa Catiin. YhdessÀ perustettu lammasfarmi Rata Station menestyy, ja aikuistuvat tyttÀret Carol, Linda ja Mara ovat saaneet viettÀÀ siellÀ onnellisen lapsuuden.

Idylli on kuitenkin sÀrkymÀssÀ, sillÀ erÀÀn myrskyisÀn yön jÀlkeen tyttÀret herÀÀvÀt muuttuneeseen todellisuuteen: kotitila - ja sen myötÀ paljon muutakin - on menetetty. Nuoret naiset joutuvat eroon toisistaan ja kohtaavat heimosotien riepotteleman kotimaansa karun todellisuuden. SelviytyÀkseen heidÀn on taisteltava, mutta pÀÀmÀÀrÀ on kirkas: koti on voitettava takaisin.

Sarah Larkin Simpukoiden soitto on runsas historiallinen lukuromaani, joka herÀttÀÀ eloon Uuden-Seelannin jylhÀnkauniit maisemat, ristiriitojen repimÀn aikakauden ja unohtumattomat ihmiskohtalot.

Saksassa vuonna 1958 syntynyt Sarah Lark on työskennellyt opettajana, matkaoppaana sekÀ mainostoimittajana. Nykyisin hÀn asuu Almeríassa Espanjassa kissan ja neljÀn koiran kanssa. Kirjoittamisen ohella hÀn hoitaa elÀkkeelle jÀÀneitÀ hevosia, soittaa kitaraa ja laulaa. Larkin kaukaiseen Uuteen-Seelantiin sekÀ eksoottiselle Karibialle sijoittuvat historialliset sukusaagat ovat vieneet monien suomalaistenkin lukijoiden sydÀmet.