(12)

Skibet fra Helvede

ljudbok och e-bok


Mens beboerne pĂ„ MĂžn den 5. maj 1945 langsomt vĂ„gnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en ramponeret flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Nede i lastens stinkende og jamrende mĂžrke befandt sig 345 udsultede, syge og dĂžende fanger fra koncentrationslejren Stutthof i det tyskbesatte Polen – og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse.

"Skibet fra helvede" er den bemÊrkelsesvÊrdige historie om, hvordan en gruppe lokale modstandsfolk, lÊger, sygeplejersker og Dansk RÞde Kors-medlemmer satte deres eget liv pÄ spil, da Anden Verdenskrigs rÊdsler drev i land pÄ MÞn og satte befrielsesfesten pÄ pause.

Det er fortÊllingen om en lokalbefolkning, der ved et tilfÊlde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjÊlpsomhed, men ogsÄ en historie om at blive reddet fra ondskab og uhyrligheder og leve med minderne om rÊdslerne og tabet af familie og fÊdreland.

Jesper Clemmensen (f. 1975) er uddannet fra Danmarks JournalisthÞjskole. Forfatter til "Flugtrute ØstersÞen", der blev kÄret som Ärets historiske bog i 2012 og nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. Har derudover udgivet de anmelderroste dokumentariske bÞger "Skyggemand" og "Afhopperne".

Thomas Albrektsen (f. 1989) er uddannet fra Danmarks Medie- og JournalisthÞjskole samt University of Iceland. Journalist ved TV2 ØST og fÞr da Berlingske og Lolland-Falsters Folketidende.