(49)

Soldat i Afghanistan

ljudbok


Michael Kattrup Lassen gjorde tjeneste i Helmand-provinsen i Afghanistan i 2008. Hans dagbog giver et unikt indblik i, hvordan en ung konstabel pÄ 20 Är pÄvirkes i lÞbet af sin udsending. Man fÞlger Michaels oplevelser fra den fÞrste dag og fra den fÞrste patrulje til den allersidste periode, hvor stress, usikkerhed og frygt er fremherskende.

Undervejs kan léseren fþlge hverdagen i den danske lejr og Michaels refleksioner over det, han oplever. Uanset om man i forvejen kender til militéret, gribes man af, hvor hudlþst érligt denne soldat beskriver sine tanker – man kommer igennem hele fþlelsesregisteret fra afmégtig sorg over en drébt kammerat til mþdet med den afghanske kultur, sammenholdet blandt soldaterne, savnet af dem derhjemme, rutineprégede patruljer, livsfarlige ildkampe, samtalerne med kammeraterne og feltprésten i de svére stunder – og til gavtyvestreger i hverdagen.

Bogen beskriver, hvordan og hvorfor de danske soldater gĂžr en forskel. Den er en hyldest til dem, som vĂŠlger at fĂžlge deres overbevisning.


UpplÀsare: Thomas Gulstad
LĂ€ngd: