(0)

Tordenskiolds skygge

ljudbok


SlĂŠgten er et historisk univers, som gennem den fiktive adelsslĂŠgt Dane fortĂŠller Danmarkshistorien fra 1000-tallet til vor tid.

Dane-slÊgten mÞder alle de store personligheder og deltager i krige, intriger og begivenheder, som fÄr afgÞrende betydning for historiens gang.

SlĂŠgten er udviklet af Det Historiske Hus.

Den store nordiske Krig (1709-20) er det sidste store opgÞr mellem Danmark og Sverige. Peter Wessel er en redersÞn fra Trondhjem, der som 13-Ärig - i 1704 - kommer til KÞbenhavn og efter flere forsÞg optages pÄ SÞkadetakademiet. Fra 1711 deltager han i krigen, og hans mod og beslutsomhed gÞr ham bÄde kendt og frygtet. I 1716 adles han under navnet Tordenskiold.

Harald Dane er yngste sÞn af Ditlev og Agnete. PÄ SÞkadetakademiet i KÞbenhavn mÞder han Peter Wessel. Et venskab udvikler sig mellem de to meget forskellige unge mÊnd, og Harald fÞlger den karismatiske Peter Wessel gennem sejr og nederlag pÄ hans vej mod toppen. SkÊbnesvangert for Harald bliver mÞdet med den smukke og begavede Ingeborg Olufsdatter pÄ den svenske Þ KÊringÞ. KÊrlighed og forrÊdderi ryster drÞmmeren og tvivleren Harald, som til sidst mÄ trÊffe det valg, der Êndrer hans liv for altid.

Peter Tordenskiold, biografiske romaner, venskab, historie, krige, den store nordiske krig, flÄden, 1700-1799


UpplÀsare: Kjeld HÞegh
LĂ€ngd: