(0)

Under blodet

e-bok


"Man tÊnker pÄ kÞd og blod nÄr historien begynder, dÄben og drabet som falder sammen, de to som ogsÄ er fÞdslen, det er ikke til at vriste fra sig.

Da barnet blev fÞdt, alle omtalte det som et barn, da det blev fÞdt og ingen anede urÄd, hvem kunne?"

Da lĂŠgerne har bragt det lille barn til verden – moren er endnu bevidstlĂžs, faren venter pĂ„ hospitalsgangen pĂ„ at fĂ„ barnets kĂžn at vide – opdager de, at noget er helt galt. Ikke nok med at barnet har tre tunger, seks fingre pĂ„ hver hĂ„nd og ingen tĂŠer – deres skannere viser tydeligt, at barnet er ondt. Nu stĂ„r forĂŠldrene over for valget om at lade lĂŠgerne redde det deforme barn, eller lade det visne hen ...

Sven Holms barske noveller fortÊller om dÞden, kÊrligheden, hengivelse og kulde. De graver dybt i den menneskelige psyke, og det er ikke altid kÞnne ting, de finder dernede pÄ bunden.

Sven Holm (f. 1940) er dansk forfatter. Han debuterede i 1961 med novellesamlingen Den store fjende. Holms store forfatterskab, der omfatter skuespil, romaner og noveller, studerer den menneskelige psyke under pres: Han udforsker splittelser og forbindelser mellem magt og psyke, fx som angst, der fĂžrer til omverdensdestruktion, eller som (kĂžns)rolletvang over individet.

Siden 2001 har Sven Holm vĂŠret medlem af Det Danske Akademi.

Han modtog i 1974 Det Danske Akademis Store Pris for sit forfatterskab, i 1994 Nordisk Dramatikerpris for Schumans nat og i 2001 Kritikerprisen for novellesamlingen Kanten af himlen.