(29)

Underhunden

ljudbok och e-bok


UNDERHUNDEN tager lĂŠseren med ind i nettets uhyggelige incel-miljĂž, hvor mĂŠnd lader kvindehadet blomstre. Tredje bind i Birgitte Wulffs anmelderroste krimiserie om Anne Velin.

PÄ den fÞrste dag i julemÄneden bliver en kvindelig byrÄdspolitiker fundet knivdrÊbt i Aarhus. PÄ hendes krop er der symbolske brandmÊrker og for hendes mund et stykke tape. Budskabet synes klart som dagen. De kvindelige politikere i Aarhus Kommune er kun alt for vant til at modtage hadmails, og politiet tÞver med at tillÊgge nettets mÞrkemÊnd nogen betydning i forhold til drabet.

Anne og hendes journalistkollega Sofie fra Radio 4’s redaktion gĂ„r i kĂždet pĂ„ mysteriet om gerningsmanden, der har lige sĂ„ mange ansigter, som der findes falske profiler pĂ„ det mĂžrke net. Det haster med at finde frem til den skyldige, for alt tyder pĂ„, at morderen har tĂŠnkt sig at fortsĂŠtte. Og indtil den skyldige findes, kan enhver kvinde, der stikker nĂŠsen frem, fĂžle sig som det nĂŠste offer, for det egentlige motiv stĂ„r hen i det uvisse.

Gradvist fÄr Anne Þjnene op for, hvad der er pÄ spil i morderens bevidsthed og i den verden, han deler med sine ligesindede. Hun fordyber sig i sagen pÄ flugt fra kaosset, der vokser pÄ hjemmefronten. Forholdet til kÊresten Lars er skrÞbeligt, og det bliver ikke bedre af, at hendes mor insisterer pÄ, at i Är skal Anne komme hjem til jul.

Tampen brÊnder, mens Anne mÄ sande, at kvinder, bare fordi de er kvinder, risikerer mere end at blive svinet til pÄ de sociale medier.

Birgitte Wulff (fĂždt 1968 i Svendborg) er uddannet journalist og har bl.a. vĂŠret kriminalreporter og skrevet biografier for fremtrĂŠdende danskere.


UpplÀsare: Julie Riis
LĂ€ngd: