(14)

Vahvan johtajan tauti: Kun vahvuudesta tuleekin suurin heikkous

ljudbok och e-bok


”Olisinpa saanut tĂ€mĂ€ kirjan ollessani voittamaton johtaja!”

YlemmÀn tason johtajat sopivat monesti tietynlaiseen persoonallisuusmuottiin. YlempÀÀn johtoon pÀÀtyy usein vahvoja persoonia, jotka menevÀt lÀpi harmaan kiven ja oman mielensÀ

mukaan. Vahva persoonallisuus on vahvuus, mutta se myös aiheuttaa johtamiseen ja johdettaviin monia sÀröjÀ, jotka voivat pahimmillaan muuttua heikkouksiksi.

Vahvoja johtajia tarvitaan monissa vaikeissa johtamistilanteissa, mutta tiedostamalla persoonasta tulevat sÀröt ja ristiriidat vahva johtaja voi kehittyÀ vielÀ paremmaksi. Tiedostamisen lisÀksi tarvitaan systemaattista työtÀ oman kÀyttÀytymisen muuttamiseksi. TÀhÀn vain parhaat johtajat kykenevÀt.

Juha Martikaisen omakohtaisessa ja tarinapitoisessa kirjassa kÀydÀÀn avartavasti lÀpi tyypillisen vahvan johtajan persoonallisuudesta kumpuavia ristiriitoja ja kerrotaan esimerkkien kautta, miten tiedostaa ne ja kehittÀÀ itseÀÀn. Tarinat perustuvat tekijÀn laajaan omakohtaiseen kokemukseen yli sadan johtajan henkilökohtaisena valmentajana sekÀ

syvÀÀn matkaan omaan persoonaan ja johtamiseen.

Martikainen on itse toiminut pitkÀÀn vaativissa johtamistehtÀvissÀ ja opiskellut johtamista useissa yliopistoissa. Vasta hÀnen perehdyttyÀ persoonallisuusanalyyseihin, psykologiaan ja johtajien valmentamiseen hÀnelle avautui uusi maailma niihin asioihin, joissa johtamisessa on merkitystÀ.

TÀmÀ kÀytÀnnönlÀheinen teos soveltuu luettavaksi sekÀ vahvoille johtajille itselleen ettÀ heidÀn alaisilleen, kollegoilleen tai jopa perheenjÀsenilleen.

Juha Martikainen on PCC-tason koulutettu executive coach eli ylemmÀn johdon valmentaja. HÀn on valmentanut yli sataa suomalaista ja ulkomaalaista yritysjohtajaa henkilökohtaisessa valmennussuhteessa.

Juha on itse toiminut toimitusjohtajana yli 20 vuoden ajan yrityksissÀ, jotka ovat olleet haastavissa tilanteissa. Juhalla on Suomesta ja Englannista kolme akateemista tutkintoa, joissa jokaisessa hÀn on opiskellut johtamista osana tutkintoa.

Taneli Tuokko on vapaa kirjoittaja ja koripallovalmentaja (HKVT).


UpplÀsare: Juha Martikainen
LĂ€ngd: