(0)

Vi flytter sammen - hvad er en fair fordeling af udgifter?

ljudbok


Hvordan hÄndterer man Þkonomien, nÄr man flytter sammen med sin kÊreste og har hver sit hus?

Hvordan fordeles udgifterne retfÊrdigt, nÄr der skal investeres i en tilbygning i den enes hus?

I dette afsnit af Pengekassen rÄdgiver Pernille og Tine om opdeling af udgifter, og sÄ spÞrger en fÞrtidspensionist, hvordan de bedst investerer en formue pÄ 1,5 millioner kroner, nÄr boligkÞb ikke er en muliged.

Pengekassen

Giver tanken om privatÞkonomi dig et smil pÄ lÊben? Eller giver det sÞvnlÞse nÊtter i stedet?

Økonomi handler ikke kun om tal og regneark. Bag alle Ăžkonomiske beslutninger finder vi i sidste ende fĂžlelser – som glĂŠde, frygt, skam og hĂ„b. Og det er okay. NĂ„r vi accepterer fĂžlelserne, kan vi bedre trĂŠffe gode valg for os selv.

I Pengekassen hjÊlper Pernille Oldgaard og Tine Gudrun Petersen med at navigere gennem tvivl, spÞrgsmÄl og dilemmaer i forhold til penge. For i Pengekassen handler det ikke kun om at styre dine penge, det handler om at finde fred og tryghed i din Þkonomi.

Pernille Oldgaard er finansiel influencer og Þkonomisk mentor under navnet moneymum.dk. Hun er fÞdt og opvokset i Fredericia, og selvom hun dumpede matematik pÄ handelsskolen, uddannede hun sig alligevel til finansÞkonom, fik arbejde som bankrÄdgiver og blev allerede som 26-Ärig filialdirektÞr i Nordea. Hun har siden 2022 levet af at rÄdgive privatpersoner om deres Þkonomi og formidle gode rÄd via Instagramprofilen @moneymum.dk. I 2024 udkom hun med bogen 'Overblik - Alt, du skal vide om hverdagsÞkonomi.'

Tine Gudrun Petersen er forfatter, podcastvĂŠrt, kulturivĂŠrksĂŠtter og mor til tre. Tine har vĂŠret selvstĂŠndig siden 2015 og har blandt andet skabt store events og festivaler fra bunden. Tine Gudrun er udkommet med krimibogserien om Busk- og LĂžve, og holder foredrag i hele landet.