(2)

Vi var fiskere

ljudbok och e-bok


Da faren til Benjamin og hans brÞdre tager nordpÄ for at arbejde, forandres drengenes liv for altid. Den strenge orden oplÞses, og drengene strejfer nu omkring og gÄr pÄ opdagelse. I stedet for at passe deres skole begynder de at fiske i byens flod, som engang var et livgivende sted, men nu er forbudt, uren og livsfarlig.

Ved floden mÞder de en dag den gale mand, Abulu, som i et syn forudser, at den Êldste af dem, Ikenna, vil blive myrdet af sine brÞdre. Profetien forgifter fra da af Ikennas liv, og familien hvirvles ind i et mareridt af konflikter og smerte, der udfordrer deres tÊtte bÄnd.

‘Vi var fiskere’ er en roman om en uforglemmelig barndom i 1990’ernes Nigeria og en historie om rivalisering og broderkĂŠrlighed, mytisk og universel. Set gennem familiens skĂŠbne er romanen ogsĂ„ en fortĂŠlling om Afrika og dets voldsomme politiske, Ăžkonomiske og religiĂžse modsĂŠtninger iblandet kontinentets episke skĂžnhed.

Shortlistet til The Man Booker Prize 2015.

“Genial, nénsom, ambitiþs og féngslende.’

Times Literary Supplement

“En fantastisk blanding af popkultur, fabel og sproglig nyténkning.”

New Statesman

“Fuld af en tilsyneladende enkelhed, et lyrisk sprog og en legende igbo mytologi og humor 
 Et imponerende smukt ténkt vérk.”

Economist

“Obiomas smukke, nĂŠsten allegoriske debut Vi var fiskere bliver helt sikkert en af Ă„rets bedste romaner.”

Irish Times

“Vi var fiskere er en elegi om brudte lĂžfter 
 Og alligevel bevarer den hĂ„bet om forlĂžsende muligheder for en ny generation.”

Guardian

“Fyldt med klassisk stof om kérlighed mellem foréldre og bþrn, brodermord, hévn og skébne 
 Bogens styrke er ikke til at tage fejl af.”

Wall Street Journal

Efter Chigozie Obiomas debutroman ‘Vi var fiskere’ udkom i 2015, er han blevet udrĂ„bt som en af de stĂŠrkeste stemmer i den moderne afrikanske litteratur. Romanen blev shortlistet til The Man Booker Prize og har vĂŠret indstillet til og har modtaget en lang rĂŠkke andre priser. ‘Vi var fiskere’ bliver udgivet pĂ„ 25 sprog verden over og ligger pĂ„ talrige lister over Ă„rets bedste bĂžger.