(2)

Vildt forude

ljudbok och e-bok


"Jeg havde den lykke at vokse op pĂ„ et sted, hvor der var hĂžjt til himlen og langt til horisonten, i et blĂŠsende, nordjysk klima. Der var udsigt og adgang til Limfjordens holme, blinkende laguner og piskende rĂžrskove, til Ăžde, kuplede hededrag med sletter, spredte smĂ„plantager, moser og enge. – Her var ingen brug for fantasi. Alt var levende, hĂ„ndgribelig skĂžnhed, reserveret den, der instinktmĂŠssigt forstod at tip-tĂ„ sig frem, smelte sammen med omgivelserne og bruge sine Ăžjne og Ăžrer i sikker bevidsthed om, at man selv var iagttaget af vildtet."

J. Muus-Pedersen tager os med tilbage til fĂžrste halvdel af det tyvende Ă„rhundrede og viser os al naturens og jagtens glĂŠder, som han selv oplevede det fra barnsben. Bogen udkom for fĂžrste gang i 1948, men temaet er tidslĂžst. Naturbeskrivelserne er varme, jagtoplevelserne er spĂŠndende. En dejlig bog for enhver jagt- og naturentusiast.

"...man léser hans bog med fornþjelse." – Dansk Jagttidende

"...hvad han har set og hÞrt pÄ jagtstien... er fÊstnet og gengivet i den smukke bog." Jagt & Fiskeri

"...en Nimrod af format, der i sin grþnne ungdom lérte alle registrets toner udenad og kan dem endnu." –Berlingske Tidende

Just Christian Muus-Pedersen (1908-1978) var en dansk forfatter, journalist, tegner, jĂŠger og lokkefuglemager. Han debuterede som forfatter i 1948 med bogen "Vildt forude" og udgav siden flere bĂžger om jagt og natur. J. Muus-Pedersen voksede op i Nordjylland, og den nordjyske natur har spillet en stor rolle i hans forfatterskab, som indeholder smukke beskrivelser fra hans barndomsland.